Bir stand-up programında Aleviler ile ilgili sarf ettiği sözlerle yoğun tepki gören Pınar Fidan hakkında “Hakaret” ve “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” ile “Suçu ve Suçluyu Övme” suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

 

Tuz Biber isimli stand-up programında Aleviler ile ilgili, “Toplayıp hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var” cümlelerini sarf eden ve binlerce insanın tepkisini çeken Pınar Fidan hakkında Gaziantep Barosu yönetim Kurulu Üyesi Avukat Erdem Gökpınar, şikayette bulundu.

Gökpınar, Fidan’ın “Hakaret” ve “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” ile “Suçu ve Suçluyu Övme” suçlarını işlediğini öne sürerek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

GÖSTERİNİN YAPILDIĞI MEKANDAN ÖZÜR

Bu arada gösterinin yapıldığı Aylak isimli mekan da bir özür metni yayınladı. O açıklamada şöyle:

KENDİSİNİ BÖYLE SAVUNMUŞTU

Pınar Fidani Tuz Biber isimli stand-up gösterisinde Madımak Katliamı’na da göndermede bulunarak “Toplayıp hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var” ifadelerini kullanmıştı. Tepkiler üzerine Instagram hesabından bir açıklama yapan Fidan, ironi yaptığını savunmuş, kendisinin de Alevi olduğunu yazmıştı. Tepkilerin artması üzerine ise Fidan, hesabını kapatmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz